2008. augusztus 18., hétfő

Khan Abyss - garázsbuli

2008. július 26. Pethőhenye

Július utolsó hétvégéjén ismét - immáron ötödik alkalommal - egy baráti találkozóra került sor Zalában. Itt rockzene fanatikusok adtak egymásnak találkozót, most először én is jelen lehettem végre!
Erről a részéről viszont több szót nem is ejtenék, mert "leszednének érte a kutyák, ha minden napvilágra kerülne...", hogy Bendegúz szavaival éljek. ;)
A szombat esti programként pedig a helyi Khan Abyss zenekar műsorát is láthattuk. Több volt ez, mint nyilvános főpróba, nagyjából egy órás programjuk előadása felkészülésként tökéletes volt a fiatal csapat első külföldi koncertje előtt. (Erről a Van der Graaf beszámolóját ITT olvashatjátok.)


A banda zeneileg nem az egyszerű utat választotta. Persze, ez rögtön nyilvánvaló is lett az Open Car (Porcupine Tree ugyebár) kezdés után, majd azzal a lendülettel jött a Machine Head második lemezéről a Take My Scars. Erre sem mondanám, hogy sláger, de azért mindenképp az ismertebb cuccok közül való.
Aztán játszottak még Godsmack és Disturbed nótát, igaz ezek számomra nem voltak ismerősek, viszont jól illettek a csapathoz.
A fő attrakció számomra a Prana című saját daluk volt, aminek korai változatát előzőleg már hallottam ugyan, azóta meg jónéhányszor előkerült ez a kilenc(!) perces, változatos nóta. Ebben aztán van minden, Tool/Porcupine Tree féle szaggatott, borult témák vegyítve azonnal ható dallamokkal. Ráadásul megmutatja, hogy bár az útjuk elején járnak, messzire juthatnak. A technikai tudás már most is megvan és biztos vagyok benne, hogy még jelentős fejlődés várható.


A feldolgozások közé - egyelőre ugyan ezekből van több a programban, de lassan kikopik majd egyik-másik - még beékelődtek a Coffins of lead és a Homeless child című saját dalok, illetve a záró Devin Townsend-féle Suicide után ráadásként még egy szám erejéig (So Called Friends) a Porcupine Tree idéződött fel.


A csapatot mindenképp érdemes figyelemmel kísérni és javaslom a honlapjuk meglátogatását. Itt letölthető az említett Prana illetve a Coffins of lead c. dalaik egyéb más cuccokkal egyetemben.

Egy új rajongót mindenképp elkönyvelhetnek személyemben.

Nincsenek megjegyzések: